Bij de doorgezakte voet is de voorste voetboog doorgezakt. Hierdoor ontstaat er een verbreding van de voorvoet met een grotere druk aan de onderzijde van de kopjes van de middenvoetsbeentjes. De meeste mensen hebben last van functionele doorgezakte voeten, waarbij de voet en enkel naar binnenrollen en de boog van de voet tijdens het lopen bijna volledig doorzakt.
Een goede test om te bekijken of u last heeft van doorgezakte voeten is door de tenen vast te pakken en naar u toe te trekken wanneer u op een stoel zit. Heeft u last van functionele doorgezakte voeten dan is er een holte onder de voet en komt de voetboog iets omhoog. Bij echte doorgezakte voeten gebeurt er niets en heeft u moeite om de tenen op te lichten.
Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor doorgezakte voorvoeten. Erfelijke aanleg, reumatische aandoening, staand werken, overgewicht, het dragen van hoge hakken of een combinatie van deze factoren zijn allemaal oorzaken. Ook kunnen zwangere vrouwen hier last van krijgen.
Kenmerkende pijnklachten voor de doorgezakte voet zijn onder andere:
Het is bij doorgezakte voeten belangrijk dat u schoenen draagt met een stevige zool en een goede afwikkeling. De schoenen moeten een goede breedte hebben om knellen te voorkomen. Daarnaast kan een steunzool verlichting bieden. Deze steunzool kan de voetvorm corrigeren en de juiste ondersteuning bieden.
Bij Oosterbaan maken wij steunzolen volledig voor u op maat. Met behulp van onze aanmeettechnieken krijgen wij in beeld waar de voeten meer ondersteuning nodig hebben. Vervolgens maken wij de steunenzolen voor u op maat. De zolen passen over het algemeen in verschillende schoenmodellen. Met een simpele en van buitenaf onzichtbare oplossing kunnen wij uw loopcomfort aanzienlijk verbeteren.
Maak voor meer informatie of advies een afspraak met Oosterbaan. Onze specialisten gaan graag op zoek naar een passende oplossing.